Resepi aku cilok dari F&N kat MyResepi.
So, aku salin kat sini utk rujukan.
Bahan-bahan (bleh utk 5-10 org mkn, begantung pada tahap kelaparan juga):
- 1 cawan tepung custard
- 3 cawan air
- 1 cawan jagung manis (aku letak dlm 1 3/4 cwn)
- 1 1/2 cawan susu cair (aku guna freshmilk)
- 3/4 cawan gula (sukatan ikut kemanisan jagung)
Cara-cara
- Masukkan semua bahan dalam periuk
- Kacau pada api sederhana sehingga likat & berkilat
- Tuang dalam bekas, dan sejukkan sebelum dipotong
p/s: Custard ni senang likat kalau guna api besar, tp x masak, so, aku guna api yang perlahan supaya custard tu masak betul2, then bila dah agak2 mcm dah nak melikat tu, baru aku kuatkan api sikit je lagi
No comments:
Post a Comment